Cengiz Topel İlkokulu

.
Köprülü Mh. Şehit Metehan Şahbaz Cd. No37 Yüreğir / ADANA
Vizyon
Çevre ihtiyaçlarına uygun, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, özgür düşünen ve iletişim becerilerine sahip bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Biz, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak onların becerikli ve öz güvenli olmaları, çevre ile iyi, olumlu iletişim kuracak davranışlar edinmeleri ve 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına yanıt verebilecek beceriler kazanmaları için varız.
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal öğretim programı uygulanmaktadır.
Saatler
Sabah Ders Başlangıç-Bitiş: 08:30-12:00. Öğle Arasından Sonra Ders Başlangıç-Bitiş: 12:40-14:15
Isınma
Okulumuzda bütün idari bölümler, derslikler ve atölyelerde klima kullanılmaktadır.
Ulaşım
Adana şehir merkezinden (Seyhan Merkez), Yavuzlar Sepici 3 minibüsleri ile 10 dakikalık yolculukla okulumuza ulaşılır.
1 adet öğrenci servisi mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Yüreğir ilçesinin Seyhan ilçesine en yakın noktalarından birinde bulunmaktadır. Eski Baraj olarak adlandırılan ve Seyhan Nehri üzerine inşa edilen regülatör köprünün Yüreğir ayağının 350 metre mesafe doğusunda, 6. Kolordu Komutanlığı´ın 300 metre batısında, Seyhan Park Evleri olarak adlandırılan binalar topluluğunun 250 metre güneyinde yer almaktadır. Okulumuzun üzerinde bulunduğu Şehit Metehan Şahbaz Caddesi üzerinde haftanın cuma günleri semt pazarı kurulmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Adana Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı 4 merkez ilçeden biri olan Yüreğir ilçesinde bulunmakta olup, il merkezine 0 km, ilçe merkezine 0 km uzaklıktadır.
Okulumuzda Halk oyunları,futbol ve satranç kursu açılmaktadır
e-twinning proje çalışmaları yapılmaktadır
Erasmus + başvurumuz bulunmaktadır.