Mrt

Adana’ya ziyaretinde okulumuza teşrif eden Temel  Eğitim Genel Müdürümüz sayın Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI'ya ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Müdürümüz öğretmenler odasında bizlerle sohbet etmiştir. Hoş sohbetin ardında hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretine son vermiştir. İlgi ve alakası için çok teşekkür ederiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni Kutlama Programı

Dur yolcu!

Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz 2/A sınıfı Öğrencisi Muhammed Yağız KARADAĞLI  Yeşilayın Elçileri projesi kapsamında sınıf arkadaşlarına Yeşilay ile ilgili sunum yaptı.Okul Müdürümüzü ziyaret etti. Katkılarından dolayı Annesi Zeliha hanıma ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 2/D sınıfı yediğimiz ekmeğin nasıl yapıldığını yerinde görmek için Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikasına gezi düzenledi.Ekmeğin soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde uzman kişilerden öğrendi.

Şbt

Okulumuz 2/D sınıfı öğrencileri Öğretmenimiz Emel Sultan KEPME  yönetiminde müze gezisi etkinliği yaptı .

Ock

Adana Büyükşehir belediyesi Çocuk Şubesi personelleri tarafından okul öncesi öğrencilerimize etkinlikler yaptırıldı, katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası (12-18 Aralık)

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Okulumuzun tüm sınıflarında öğretmen,öğrenci ve velilerimizin katılımıyla "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını kutladılar.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Kas

Samet Saraç Halk Eğitim ve Çukurova Ünv. işbirliğinde Okulumuz 4. sınıf Öğrencilerine Çukurova Ünv. Sağlık Bilimleri Bölümünden Prof. Dr.Evşen NAZİK ve Prof. Dr.Şevban ARSLAN'ın katılımıyla Akran Zorbalığı konusunda seminer verilmiştir.Katkılarından dolayı sayın hocalarımıza  ve HEM Müdürü Orhan ALTUN müdürüme tesekkür ederiz.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümü nedeniyle Okulumuzda Anma Programı düzenlendi.

Kas

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerine "Gıda Güvenliği ve İsraf Eğitim Programı''  konusunda bilgilendirilmeleri ve farkındalıklarının artırılması amacı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı görevliler tarafından eğitim verilmiştir

Ekm

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

ÇEDES Projesi KApsamında GSB Personeli Eğitimci Sosyoloğ Ayhan ÇİNKILIÇ tarafından öğrencilerimize Teknoloji Bağımlılıgı ve Değerlerimle VAR'ım semineri verildi .

Ekm

Okulumuz bayan öğretmen ve personellerine Meme kanseri ve önlenmesi semineri verildi

OKULUMUZDA TÜM SINIFLARDA HER GÜN İLK SAAT KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ YAPILMAKTADIR

Eyl

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı  bu gün başladı Öğrenci ,Öğretmen ,veli ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olsun Sağlıklı ve basarılı bir yıl diliyoruz.